Покачиха се цените на любими на българина храни.Цените на някои продукти

...
Покачиха се цените на любими на българина храни.Цените на някои продукти
Коментари Харесай

Килограм кашкавал удари близо 23 лева, едно яйце струва 0,50 лева

Покачиха се цените на обичани на българина храни.

Цените на някои артикули от дребната потребителска кошница предколедно потеглиха нагоре. Това сподели информация направена през уеб страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността - Food Price.

Средно едно яйце се продава за 50 ст., кофичка кисело мляко за близо 1,40 лева, а литър прясно мляко коства малко над 3,32 лева. 

Увеличение виждаме и при сиренето, и кашкавала. Близо 16 лв. е междинната цена за кг бяло саламурено сирене, което можем да си изберем от витрината на питателните вериги, в които нормално пазарим. Тук нарастването е приблизително с 4-5 стотинки, по отношение на сумата която заплащахме за същия артикул в края на месец ноември. При кашкавала, също по отношение на предходния месец, виждаме повишаване с 5 стотинки, или плащаме близо 23 лв. приблизително за кг кашкавал, написа novini.bg. 

Минимално е придвижването в цените на съществени хранителни артикули като брашно, олио и  захар.

Литър олио е поевтинял с цели 7 стотинки по отношение на месец ноември. Така междинната цена е от към 3,60 лева за литър. 

Съвсем друга е картината при месните артикули. Там са следи трайно нарастване на цените. Кайма примес - свинско/телешко е поскъпнала с 8 стотинки по отношение на предишния месец и сега тя е на цена от 11,29 лева за кг. Пилешкото месо се е покачило 2 стотинки и сега се търгува за близо 8 лв. за кг. 

При зеленчуците следим растеж в цените на доматите, краставиците и лука. Доматите са поскъпнали 9 стотинки за кг, при краставиците нарастването е със стотинка повече, а лукът е поскъпнал близо 4 стотинки за кг. 

При плодовете от дребната потребителска кошница виждаме нарастване при ябълките с 5 стотинки за кг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР